eng home
 
 
 

Isto

Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Teatrom ITD

Koreografija: Ksenija Zec – Nagrada hrvatskog glumišta za najboljeg koreografa u 2004-toj u kategoriji za suvremeni ples
Dramaturgija: Saša Božić
Glazba i Izbor glazbe: Damir Šimunović
Scena: Igor Pauška
Kostimografija: Đenisa Pecotic
Oblikovanje svjetla: Branko Cvjetičanin

Izvode: Snježana Abramović, Darija Doždor, Zrinka Lukčec te gošća Almira Osmanović

Projekt "Isto" minimalistička je koreografija temeljena na konceptualnom i kontekstualnom suprotstavljanju dva dueta, koji raspravljaju mogućnosti transformacije plesnog materijala kroz različite tehničke, stilske, tjelesne kvalitete koje svaki izvođač nosi sa sobom. Naglasak je na potenciranju aspekata koje svaka izvođačka osobnost donosi u tretiranju plesne matrice, dovodeći ih u širi autobiografski, pa i društveni kontekst. Kontrapunktiranje stilskih različitosti, te izvođačkih individualnosti (klasični balet i suvremeni ples), inicira tenziju između svjesti o vlastitoj sličnosti i prirodne potrebe za različitošću. Uspostavljenim načelom zrcalnog i unisonog kretanja plesačice su primorane tražiti dodirna mjesta svog plesnog iskustva.
U najnovijoj produkciji ZPA gostuje i poznata baletna umjetnica Almira Osmanović.

- Premijera: Velika Dvorana Teatra ITD, Zagreb 29. svibnja 2004. u sklopu 21. Tjedna Suvremenog Plesa

tehnički direktor projekta: Tomislav Svetić
majstor tona: Branko Vodeničar
majstor svjetla: Mario Vnučec
asistent kostimografa: Emina Tartaragić
frizure i šminka: Gordana Kovač-BBK

izvršna produkcija: Blaženka Kovač -Carić
promidžba: Stela Telebuh-Stazić
autor teksta: Saša Božić
fotografije: Mare Milin
prijevod na engleski jezik: Ivica Zec
dizajn postera i knjižice: Clinica studio
umjetnička voditeljica ZPA: Snježana Abramović

- projekt je realiziran u 2004. godini uz pomoć Ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske
- the project has been realized with the help of the City Office for Culture and The Ministry of Culture of the Republic of Croatia, 2004.

Ksenija Zec
Diplomirala je na Školi za balet i ritmiku u Zagrebu 1982. godine. Od završetka školovanja kontinuirano djeluje kao koreograf i autor plesnih predstava, te kao suradnik za scenski pokret u dramskim predstavama. Kao stalni vanjski predavač zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1993. do 1996. radi na dislociranom studiju glume ADU-a u Osijeku, a od 1997. u Zagrebu. S bivšim osječkim studentima glume osniva Neovisnu umjetničku scenu Barutana (2000. god), koje je danas uz Sašu Anočića umjetnička voditeljica.Također,surađuje sa Studijom slijepih i slabovidnih NOVI ŽIVOT u okviru kojeg vodi radionicu plesa i scenskog pokreta.
Autorski plesni projekti: Stolice (ZPA, 1984.), Ja sad idem van (ZPA, 1987.), Madrid café (ZPA, 1991.), Tango je tužna misao koja se pleše (ZPA/ZKM, 1995.), Snovi drugih ljudi (ZPA/ZKM 1998.), M.U.R. (ZPA/ITD, 2002.).
Kao koreograf ili suradnik za scenski pokret surađivala je na tridesetak dramskih predstava.

« povratak

up
down
Copyright © Zagrebački plesni ansambl, 2008-2019. | design by Studio Cuculić | developed by STO2