Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

Rezidencija pod vodstvom Bo Madviga

Objavljeno: 17.06.2013

Radionica kontakt improvizacije za plesače Zagrebačkog plesnog ansambla ,pod vodstvom koreografa i pedagoga,  Bo Madviga održavat će se u Zagrebu od 17. do 28. lipnja u Zagrebačkom kazalištu mladih . Nastavlja se rezidencijalnim radom u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu od 15. do 19.srpnja, a prezentacija rada bit će prikazana na otvorenju Festivala plesa i neverbalnog kazališta 19. srpnja.

Na radionici i rezidenciji sudjeluje devet profesionalnih plesača Zagrebačkog plesnog ansambla.

Bo Madvig je svjetski poznati izvođač, koreograf i pedagog. Studirao je i podučavao u Amsterdamu, New Yorku, Venezueli, Kubi ,Kolumbiji, Južnoafričkoj Republici i Australiji. Režira i proučava kazalište apsurda, fizički teatar, umjetničke instalacije, psihički teatar, video instalacije, novi ples. Studirao je na akademiji SNDO i  Hogeschool vor de Kunsten u Amsterdamu. Upravo spoj fizičkog teatra i suvremenog plesa  je njega i njegovu generaciju doveo do Euro Crash stila.

Kao slobodni umjetnik Bo je radio i nastupao s mnogim redateljima i koreografima kao što su; Sasha Waltz, Mark Tompkins, David Zambrano, Yoshiko Chuma, Kirstie Simson, Deborah Hay, Julyen Hamilton. U Danskoj je bio dio legendarnog Exment, Tinbox i Hotel Pro Forma, a radio je s umjetnicima Anders Christiansen, Annika Lewisu, Kristjan Ingimarsson, Egill Palsson, Stuart Lynch i Ninna Steen. 1992. osniva svoju vlastitu plesnu kompaniju BOSCO, čiji je umjetnički ravnatelj do 2008., 2010 osniva novu kompaniju pod imenom bybo M.