eng home
 
 

03.11.2017.
Staging a Play: Tartuffe – novi projekt Matije Ferlina i Zagrebačkog plesnog ansambla

Nagrađivani koreograf i redatelj Matija Ferlin priprema novi projekt u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla - Staging a Play: Tartuffe naslov je novog rada koji će premijerno biti izveden 25. studenoga u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu te potom 5. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih u Zagrebu.

Projekt nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem - Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom.

Nastavljajući svoj višegodišnji interes za jezik, posebice za istraživanje odnosa između verbalnog i tjelesnog izričaja u izvedbenim umjetnostima, Ferlin se u ovom projektu posvećuje postavljanju Molièreovog kanonskog dramskog teksta koji će izvođačima umjesto kao tekstualni predložak, poslužiti kao slojevita koreografska partitura. Nakon prve Staging a Play produkcije nastale 2015. godine u kojoj je, prema istom principu, postavio Staklenu menažeriju Tennesseeja Williamsa (nagrada za najbolju predstavu, 8. Bijenale suvremenog plesa u Sloveniji), Ferlin je za drugi dio ciklusa odabrao obraditi jednu od najpoznatijih svjetskih komedija. Dramske će replike tako i u ovoj izvedbi biti dokinute te zamijenjene fizičkim vokabularom, a čitava koreografija nastaje razvojem specifičnog sistema koji autor razvija posljednjih nekoliko godina te u kojem je moguće prepoznati njegov karakterističan autorski stil.

Ferlin i u ovom projektu nastavlja suradnju sa svojim dugogodišnjim suradnicima – Mauricio Ferlin (scenografija), Luka Prinčić (glazba) i Jasna Jasna Žmak (dramaturgija).

Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

OSTALE NOVOSTI:

03.04.2018.
Other Davida Hernandeza i Zagrebačkog plesnog ansambla 13. i 14. travnja premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

06.12.2017.
Predstava Tartuffe Matije Ferlina i Zagrebačkog plesnog ansambla izvedena premijerno u Zagrebačkome kazalištu mladih!

22.11.2017.
Staging a Play: Tartuffe 25. studenoga premijerno u Svetvinčentu, 4. prosinca u Zagrebu!

06.10.2017.
Preminula Lela Gluhak Buneta

26.09.2017.
The Devil's Garden i Plac u izvedbi ZPA u listopadu u Zagrebu

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  »
up
down
Copyright © Zagrebački plesni ansambl, 2008-2018. | design by Studio Cuculić | developed by STO2