eng home
 
 

26.09.2017.
The Devil's Garden i Plac u izvedbi ZPA u listopadu u Zagrebu

Nakon aktivnog ulaska u novu sezonu, Zagrebački plesni ansambl u listopadu priprema četiri izvedbe svojih posljednjih plesnih uspješnica – predstava The Devil's Garden američkog koreografa s belgijskom adresom Davida Hernandeza bit će izvedena 6. i 7. listopada u Zagrebačkome kazalištu mladih, dok će predstava Plac u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui, biti izvedena 27. i 28. listopada u Zagrebačkome plesnom centru.

Također, Zagrebački plesni ansambl gostovat će na ovogodišnjem Kliker festivalu - festivalu plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, i to s dječjom predstavom E=mc² (Volim Fiziku) Zrinke Lukčec-Kiko u Splitu 14. listopada.


THE DEVIL'S GARDEN
IZVEDBE: 6. i 7. listopada, Zagrebačko kazalište mladih, 20 sati


Predstava The Devil's Garden u koreografiji renomiranog američkog umjetnika Davida Hernandeza vodi vas na putovanje u zajednicu žena izvan svakodnevne stvarnosti - taj svijet zaustavljeno je metaforičko područje između granica muške patrijarhalne stvarnosti našeg svijeta, u kojem se različiti ženski životi ispresijecaju. Iskoristite priliku da zavirite u vrt i svjedočite svojevrsnom obredu ženskog rada koji je zanimljiv i privlačan, utoliko više što ga promatrate iz položaja stranca, putnika bez karte, posjetitelja koji ne govori jezik tih žena, ali je očaran začudnim događajima na koje nailazi. Predstavu izvode plesačice Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Martina Nevistić, Filipa Bavčević, Sintija Kučić, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

IZ KRITIKA: 'Minuciozno koreografirana grupa plesačica, čiji puls postupno osnažuje i buja iz fragmentiranih plesnih fraza u tečno strujanje, najdojmljiviji je element predstave', Jelena Mihelčić, plesnascena.hr

Ulaznice: 50kn redovno / 40kn za organizirane posjete / 30kn za učenike, studente i umirovljenike, te članove plesnih strukovnih organizacija // Rezervacije: online ili pozivom na broj blagajne ZKM-a: 01 4872 554 // Kupovina: na blagajni ZKM-a radnim danima 10 - 20h, subotom 10 - 14h, te sat vremena prije početka predstave.PLAC - Cai shichang
IZVEDBE: 27. i 28. listopada, Zagrebački plesni centar, 20 sati

Premijerom interdisciplinarno-antropološko-plesnog projekta Plac – Cai Shichang festival Eurokaz obilježio je u srpnju 30 godina postojanja. Predstava je nastala u koprodukciji Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra, te u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui. Predstavu izvode plesačice Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.

Kazališno-plesni projekt Plac - Cai shichang orkestrirana je dramaturška vratolomija plesa, gestualnog teatra, dokumentarnih približavanja i izložbe začudnosti nad svakodnevnim alatkama zagrebačke tržnice Dolac i središnje tržnice u Pekingu - tih bučnih i užurbanih mjesta susreta, proizvodnje i potrošnje, panorame najrazličitijih proizvoda, ali i ljudskih strasti, koje su, suočene sa stalnom neoliberalizacijom tržišta, postupno i neizbježno počele urušavati.

IZ KRITIKA: 'Iako vragolasto, izvedba djeluje nepristrano i s velikim obzirom, postavljajući mala pitanja koja zahtijevaju velike odgovore', Maja Ležaić, plesnascena.hr

Ulaznice: 50kn redovno / 40kn za organizirane posjete / 30kn za učenike, studente i umirovljenike, te članove plesnih strukovnih organizacija // Rezervacija ulaznica: e-mail: eurokaz.pr@gmail.com / Radno vrijeme blagajne ZPC-a: radnim danom od 16 do 20 sati i vikendom sat vremena prije predstave.E=mc² (Volim Fiziku)
IZVEDBA: 14. listopada, Gradsko kazalište mladih Split, 20 sati

Zagrebački plesni ansambl gostovat će na ovogodišnjem Kliker festivalu - festivalu plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, i to s edukativnom plesnom predstavom za djecu i mlade E=mc² (Volim Fiziku) ugledne plesne umjetnice i koreografkinje Zrinke Lukčec-Kiko. Riječ je o predstavi inspiriranoj osnovnim zakonima fizike, istovremeno istražujući njihovu primjenu u plesu i tijelu plesača. Predstava je namijenjena djeci i mladima, kao i odraslima koji traže način kako da se napokon – ili ponovno – zaljube u fiziku. Predstavu izvode Ognjen Vučinić, Petra Valentić, Petra Chelfi i Andreja Jandrić.

Ulaznice: 25 kn / informacije o kupovini ulaznica pronađite na službenoj festivalskoj stranici.

OSTALE NOVOSTI:

03.04.2018.
Other Davida Hernandeza i Zagrebačkog plesnog ansambla 13. i 14. travnja premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

06.12.2017.
Predstava Tartuffe Matije Ferlina i Zagrebačkog plesnog ansambla izvedena premijerno u Zagrebačkome kazalištu mladih!

22.11.2017.
Staging a Play: Tartuffe 25. studenoga premijerno u Svetvinčentu, 4. prosinca u Zagrebu!

03.11.2017.
Staging a Play: Tartuffe – novi projekt Matije Ferlina i Zagrebačkog plesnog ansambla

06.10.2017.
Preminula Lela Gluhak Buneta

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  »
up
down
Copyright © Zagrebački plesni ansambl, 2008-2018. | design by Studio Cuculić | developed by STO2