eng home
 
 

03.04.2018.
Other Davida Hernandeza i Zagrebačkog plesnog ansambla 13. i 14. travnja premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Other, nova predstava koreografa Davida Hernandeza u produkciji Zagrebačkoga plesnog ansambla, premijerno će biti predstavljena 13. i 14. travnja u Zagrebačkom plesnom centru gdje je projekt realiziran u sklopu Rezidencijalnog programa.
Nakon uspješne suradnje na plesnoj predstavi Devil`s Garden premijerno izvedene 2016. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih, David Hernandez, američki koreograf s belgijskom adresom i Petra Glad Mažar, voditeljica ansambla ZPA nastavljaju suradnju na projektu Other, duetu koji istražuje i tematizira odnose dva tijela fizički ovisna jedno o drugome. Dok u Devil`s Gardenu promatramo svijet zajednice žena, Other prikazuje najmanju moguću zajednicu – dvoje u simbiozi, bez obzira na rod i spol ili vrstu odnosa u kojem se nalaze.
Kao dio autorskog tima ponovno su uključene vizualna umjetnica Zdravka Ivandija Kirigin te kostimografkinja Ana Fucijaš, dok je za oblikovanje svjetla zadužen Marino Frankola. Duet svaku večer izvodi drugi plesni par; članice ansambla Andreja Jandrić i Sintija Kučić ili Petra Valentić i Colas Lucot, francuski plesač koji je u ranijem zajedničkom projektu asistirao koreografu Hernandezu.
U predstavi Other, Hernandez je zajedno s plesačima istraživao granice između sebe i drugoga, postavljajući pritom format solo izvedbe za dva tijela koja se pokreću i plešu u neprestanom tjelesnom kontaktu. Gledatelji će svjedočiti predstavi u kojoj dva tijela stvaraju slike mogućih i različitih vrsta odnosa između nas i `drugoga` upisujući značenja ovisno o vlastitim iskustvima.

OSTALE NOVOSTI:

09.04.2011.
Interface gostuje na Dance Fest u Skopju

26.02.2011.
Plesni projekt Andreje Široki i Ive Korenčić u koprodukciji sa ZPA - METAR 70 I NEŠTO

25.11.2010.
Nagrada Hrvatskog glumišta dodjeljena Ognjenu Vučiniću

14.10.2010.
Ofelija i Randevu

12.05.2010.
Aleksandra Mišić i Oginjen Vučinić na Festivalu minijatura u Beogradu osvojili Nagradu kritike.

«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  »
up
down
Copyright © Zagrebački plesni ansambl, 2008-2018. | design by Studio Cuculić | developed by STO2