Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

ZPA - audicija za projekt u suradnji s Matijom Ferlinom

Objavljeno: 14.02.2017

Zagrebački plesni ansambl (ZPA) organizira audiciju za izvođače i izvođačice (plesače, plesačice, glumce i glumice) za sudjelovanje u novom projektu radnog naslova “Izvedba” hrvatskog koreografa i redatelja Matije Ferlina.  

Eksperimentalni projekt „Izvedba“  temelji se na istraživačkom sistemu kojeg je Matija Ferlin započeo u projektu „Istovremeno drugi“, a nastavio u „Staging a play: Glass Menagerie“, svojoj prvoj režiji temeljenoj na klasičnom dramskom predlošku.  I ovog puta želeći istražiti narativne mogućnosti apstraktnog pokreta, lišenog deskriptivnih kvaliteta i konotativnih svojstava, u sudaru s vrlo konkretnim dramskim predloškom kao nositeljem značenja, ideja je pomaknuti granice ustaljene kreacije i percepcije kazališnog događaja, kroz stvaranje tjelesnih ekspresija koje tekst ne podržava na način na koji smo naviknuli u klasičnom kazališnom izričaju. 

Pozivamo zainteresirane, koji smatraju da posjeduju visoku razinu izvedbeno-tehničke spreme, snažni autorski habitus, iskustvo rada na improvizaciji, otvorenost i spremnost za rad u grupi na čitanju i tjelesnoj koreografskoj izvedbi predloška na kojem će se raditi, da se prijave!

Molimo zainteresirane kandidate da pošalju svoje prijave najkasnije do 01. ožujka 2017. na adresu: petra.glad@zagrebackiplesniansambl.hr
Prijave trebaju sadržavati:
*životopis
*fotografiju (portret)

Nakon završetka roka za prijave, a najkasnije do 4.3., odabrati ćemo kandidate i kandidatkinje za audiciju (workshop) u trajanju od pet dana koja će se održati od 06. do 10. ožujka u dvorani Poli Zagrebačkog kazališta mladih. 

ZPA rad na novom projektu započinje u kolovozu 2017.godine, te završava premijerom i repriznim izvedbama u studenom i prosincu.  
Molimo sve kandidate i kandidatkinje da pri prijavljivanju na audiciju uzmu u obzir svoju dostipnost sukladno gore navedenim terminima.